Kracht of klacht

Gepubliceerd op 23 december 2021 om 12:01

Toen ik na mijn schooltijd en militaire dienst ging werken, kwam ik terecht in een organisatie waarin heel veel regeltjes werden nageleefd. Dat was zoals ze dat daar noemen beleid. Ik begreep wel dat dit nodig was, maar snapte niet altijd het waarom van die regels.

Bij het koffiezetapparaat en in de kantine werd er ook veel over gesproken. Ik merkte aan mijzelf dat ik er vrij kritisch op werd en dat voelde niet altijd goed. Ik wilde er ook iets mee doen in positieve zin. Via de vakbond kwam ik in gesprek met de dienstcommissie binnen mijn organisatie. Dat heet nu dus OR. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid  dat ik mij verkiesbaar stelde voor de dienstcommissie en eenmaal gekozen, kon en mocht ik MEEPRATEN over het beleid. Ik begon steeds meer te begrijpen hoe en waarom beleid tot stand komt en belangrijk is. En,  je had er vanuit de dienstcommissie ook invloed op. 
Mijn mening deed er toe. Natuurlijk werd of kon dit niet altijd toegepast worden, maar je werd serieus genomen, mocht MEEPRATEN en mijn visie was en is nog steeds: medezeggenschap doe je vanuit kracht en niet vanuit de klacht.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.