Brandstofprijzen

Gepubliceerd op 10 maart 2022 om 11:41

Door de almaar stijgende prijzen voor brandstof is voor veel werknemers de huidige 0,19 cent onbelaste vergoeding voor woon-werkverkeer onvoldoende. Er zijn zelfs bedrijven/organisaties waar een bedrag van 0,10 cent vergoeding wordt gegeven. Dit en de prijsstijging van veel meer producten, denk ook aan elektriciteit en gas, maakt dat iedereen dit fors in de portemonnee voelt.

Het is daarom dat de vakorganisaties een hogere vergoeding voor de kosten van woon-werkverkeer bepleiten. Werkgevers kunnen een hogere vergoeding verstrekken. Maar willen ze dat wel. Het betekent voor de werkgever dat zij over een hogere vergoeding belasting moeten betalen.

Ook de OR kan  in zijn overleg met de WOR bestuurder bepleiten dat een hogere vergoeding wordt verstrekt. Eventueel ook tijdelijk. En natuurlijk kunnen ook andere maatregelen worden getroffen. Dat vergt creativiteit van de werknemers. Denk aan carpoolen. Is het nodig de auto mee te nemen of kan het via het OV of de fiets? Misschien nog meer of weer thuiswerken? 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.